İşgal Donanması Gazze Şeridi Sahillerini Bombaladı

İşgal donanmasına ait hücumbotlar dün gece yarısından sonra Gazze Şeridi sahillerini bombalarken saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1160 Tarih: 10 Mart 2015 09:40
İşgal Donanması Gazze Şeridi Sahillerini Bombaladı

Filistinli kaynaklar, işgal donanması hücumbotlarının gece yarısından sonra Gazze kentinin güneyindeki Ez-Zehra kenti sahillerine yaklaşarak beş top mermisi attı. Atılan top mermilerinin sahilde patladığı ve can kaybına veya yaralanmaya yol açmadığı ifade edildi.

Filistinli balıkçılara saldırmaya devam eden ve avlanma mesafesini 6 milden 4 mile düşüren işgal güçleri geçtiğimiz gün iki balıkçıyı avlanırlarken teknelerine ateş açarak yaralamış ve balıkçılardan ağır yaralı olanı kurtarılamayarak şehit olmuştu.

İşgal güçleri, geçen yıl Mısır'ın gözetiminde işgal yönetimi ve direniş grupları arasında imzalanarak 26 Ağustos'ta yürürlüğe giren ve işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşı sona erdiren ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ederek Gazzeli balıkçılara ve sınıra yakın bölgelerde çalışan Filistinli çiftçilere ateş açıyor.

fiem

Yorumlar