Hamdan: "Suudi Arabistan'la İlişkilerimizi Geliştirmek İçin Çabalarımız Sürüyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) dış ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan, Hamas Hareketi'nin Suudi Arabistan ile ikili ilişkilerini geliştirmesi için çabaların devam ettiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1164 Tarih: 11 Mart 2015 01:58
Hamdan:

Ürdün'de yayınlanan Es-Sebil gazetesine konuşan Hamdan, Hamas Hareketi'nin Suudi Arabistan da dahil olmak üzere bölge ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmek için çabalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Riyad'ın Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'e Suudi Arabistan'ı ziyaret için davet gönderdiği konusunda çıkan haberleri değerlendiren Hamdan, "Şu ana kadar resmi bir şey yok. İşler başka bir boyuta geçtiğinde Hamas bunu o zaman ilan edecek" dedi.

Arap ve yabancı birçok basın-yayın organında son günlerde Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in Hamas lideri Halid Meşal'e Riyad'ı ziyaret etmesi için davet gönderdiği belirtildi fakat bu haberler henüz taraflardan herhangi biri tarafından doğrulanmadı.

Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka'da yürüttüğü ve Hamas liderlerini ve üyelerini hedef alan operasyonlara da değinen Hamdan, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın son gözaltılarla işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonunun sona erdirilmesini tavsiye den FKÖ Merkez Kurulu'nun bu kararıyla işgal rejimine karşı işlenen hatayı affettirmek istediğini söyledi.

fiem

Yorumlar