Bahr:

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Batı Yaka'da Filistin halkının seçkin insanlarını ve entelektüellerini hedef alan gözaltıları kınayarak, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin gerçekleştirdiği gözaltı operasyonlarının hukuka, uluslararası anlaşmalara ve insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1046 Tarih: 11 Mart 2015 02:44
Bahr:

Bahr, bugün (11 Mart Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin dokuzuncu maddesinin hiç bir insanın hukuki icraatlara başvurulmadan keyfi bir şekilde gözaltına alınamayacağına işaret ettiği hatırlatıldı.

Batı Yaka'da gerçekleştirilen gözaltı operasyonlarının ve insan hakları ihlallerinin uluslararası hukuka ve Filistin kanunlarına aykırı olduğunu belirten Bahr, Filistin Anayasası'nın 10'uncu maddesinin insan haklarına riayet edilmesi gerektiğine işaret ettiğini söyledi.

Filistin Yönetimi'nden güvenlik birimlerine talimat vererek anayasaya aykırı eylemlerine ve ihlallerine son vermelerini istemesini talep eden Bahr, Batı Yaka'da yaşananları "anayasa katliamı" olarak nitelendirdi.

Bahr, Filistin hükümetinin de siyasi gözaltılarla insan hakları ihlali yapanları cezalandırması gerektiğine dikkat çekti.

fiem

Yorumlar