El-Hayye: "Filistin Yönetimi Gazze'ye Yapılan Bağışların Yüzde 50'sini İstiyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Halil El-Hayye, Gazze Şeridi'nin yeniden imarının aksamasından Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah'ın sorumlu olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1338 Tarih: 12 Mart 2015 13:07
El-Hayye:

Siyasi ve Psikolojik Yönlendirme Heyeti'nin bugün (12 Mart Perşembe) Han Yunus'ta düzenlediği toplantıya katılan El-Hayye, Filistin Yönetimi'nin Gazze'nin yeniden imarı için bağışlanan paraların yüzde 50'sini almak istediğini ifade etti.

İşgal rejiminin Kahire'de imzalanan ateşkes anlaşmasının maddelerine uymadığına dikkat çeken El-Hayye, Gazze Şeridi'nin yeniden imarının gecikmesinin ve ablukanın devam etmesinin bedelini işgal rejiminin ödeyeceğini belirtti.

"Biz savaş sevdalısı değiliz. İşgal rejimi ablukanın kaldırılması ve Gazze Şeridi'nin yeniden imarı gibi ateşkes maddelerine uyarsa biz de uyarız" diyen El-Hayye, memurlar sorununun çözümü için İsviçre'nin sunduğu öneriyle ilgili çekincelerinin olduğunu ve öneriyi onaylamadıklarını, sunulan önerinin 2011 yılında Kahire'de yapılan anlaşmadan farklı olduğunu söyledi.

Hamas lideri El-Hayye, Hamas Hareketi'nin Filistin topraklarında işgale karşı mücadele eden milli direniş hareketi olduğuna dikkat çekerek, hiçbir ülkenin iç işlerine karışmadığını ifade etti.

fiem

Yorumlar