Batı Yaka'daki Cuma Eylemlerinde Onlarca Kişi Yaralandı Üç Bayan Tutuklandı

Bugün (13 Mart) Cuma münasebetiyle Batı Yaka'da yahudileştirme faaliyetlerine ve ırkçı ayrım duvarına tepki amacıyla düzenlenen haftalık sivil gösterilere karşı işgal güçleri yine şiddete başvurdu. İşgal güçleri saldırılar düzenledi ve üç bayan aktivisti de gözaltına aldılar.  

Görüntülenme: 1007 Tarih: 13 Mart 2015 12:18
Batı Yaka'daki Cuma Eylemlerinde Onlarca Kişi Yaralandı Üç Bayan Tutuklandı

Bugün Batı Yaka bölgesinde biri Ramallah'a bağlı Peygamber Salih köyünden diğeri de Beytlaham'a bağlı el-Mi'sara köyünden harekete geçen iki sivil yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşlerin her ikisi de Cuma namazlarından sonra Cuma namazı kılınan camilerin önünden başladı.

Her iki gösterinin de tamamen barışçıl ve sivil amaçlı protesto eylemi olmasına rağmen siyonist işgal güçleri her iki gösteriye karşı da şiddete başvurdu. Göstericilere silahlı saldırıda bulundukları gibi üzerlerine aynı zamanda gaz bombaları attılar. Bu saldırılar göstericilerden birçok kişinin yaralanmasına ve boğulma tehlikesi yaşamalarına neden oldu.

İşgal güçleri aynı zamanda gösterileri dağıtmak amacıyla fiili saldırıda da bulunarak coplarla ve silahlarının dipçikleriyle göstericileri darp ettiler. Darp edilenler arasında bayan göstericiler de vardı. Ayrıca Buşra et-Temimi, Şirin el-A'rec ve Tali Şebiru isimli üç bayan aktivisti de gözaltına aldılar.

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) olaylarla ilgili bir açıklama yayınlayarak işgal güçlerinin göstericilerin tamamen sivil amaçlı protesto eylemlerine karşı silahla, gaz bombalarıyla ve darp yoluyla saldırıda bulunduklarına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar