İsmail Rıdvan: "Gazze'nin Filistin'den Ayrılacağı İddiası Medya Sataşmasıdır"

Hamas'ın siyasi kanadının ileri gelenlerinden İsmail Rıdvan, FKÖ'ye bağlı bazı grupların ortaya attığı Gazze'nin Filistin'in diğer bölgelerinden ayrılarak bağımsız olacağı iddiasını medya sataşmaları ve saçmalık olarak nitelendirdi.  

Görüntülenme: 1336 Tarih: 13 Mart 2015 07:57
İsmail Rıdvan:

FKÖ'ye bağlı bazı grupların temsilcileri son dönemlerde Avrupa ülkeleri tarafından ve uluslararası alanda Hamas'a, Gazze'yi Filistin'in diğer bölgelerinden ayırıp bağımsız hale getirmesi amacıyla destek verildiği iddiasında bulunmuşlardı.

İddiaya Hamas'ın siyasi liderlerinden İsmail Rıdvan cevap verdi. Rıdvan konuyla ilgili açıklamasında bu tür iddiaların ortaya atılmasının medya sataşması olduğunu ve konuyla ilgili dedikoduyu yayanların aslında talimatı Mahmud Abbas'tan aldıklarını söyledi. Rıdvan, Abbas'ın Gazze'nin yeniden imarı çabalarının önünü tıkamasından dolayı Avrupa ülkelerinden kendisine yöneltilen eleştirilerin etkisinden kendini kurtarmak ve dikkatleri başka yönlere çekmek amacıyla böyle bir taktiğe başvurduğunu ifade etti.

İsmail Rıdvan, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada Hamas'ın bu konudaki tavrının kesin olduğunu, Filistin'in halkıyla ve vatanıyla bütünlüğünü savunduğunu ve tamamının özgürleştirilmesi için mücadele ettiğini hatırlatarak siyonist işgal rejimiyle görüşmesinin de sadece silahla olacağını hatırlattı.

Rıdvan, Filistin'de uzlaşma hükümeti kurulmasına onay veren bir hareketin böyle bir niyetinin olamayacağına dikkat çekerek Hamas'ın ilkelerine tamamen ters olan bu söylentilerin saçma olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar