Bedran: "Hamas'ın Suudi Arabistan'la İlişkilerinde İyi Yönde İşaretler Var"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, bölgenin başrol oyuncusu olarak nitelendirdiği ve rolünün çok önemli olduğunu söylediği Suudi Arabistan'ın tavrında iyi yönde işaretler olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1058 Tarih: 15 Mart 2015 23:44
Bedran:

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Halid Meşal'in yakında Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceği haberleri medyaya yansımıştı.

Suudi Arabistan'dan yayın yapan Et-Tagrir sitesine konuşan Bedran, Suudi Arabistan'ın tavrında genel olarak iyi yönde işaretler gördüklerini belirterek, yeni dönemde Filistin davasına destekte yeni bir atılım olmasını ve Hamas ile ilişkilerinin gelişmesini ümit ettiklerini bildirdi.

Mısır mahkemesinin Hamas hareketini ve İzzeddin El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan eden kararlarının Mısır'ın Filistin davasında rol oynamaya devam edip edemeyeceği hakkında soru işaretleri oluşturduğunu ifade eden Bedran, "Mısır Filistin davasındaki rolünü ve özellikle de dolaylı müzakerelerdeki rolünü oynamaya devam etmek istiyorsa Hamas'a karşı tavrını düzeltmeli" dedi.

Mısır hükümeti, üç gün önce Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin Hamas'ı terör örgütü ilan eden kararına itiraz ettiğini açıklamıştı.

Hamas sözcüsü Bedran, İslami Cihad heyetinin Kahire'ye yaptığı ziyareti de överek, ziyaretin amacının Gazze Şeridi üzerindeki baskıyı azaltmak olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar