Heniyye: "Batı Toplumları Dahil Halkların Tümüyle İletişimimiz Var"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas'ın Batı toplumları dahil halkların tümüyle iletişimi olduğunu belirterek, Hamas'ın radikalizme değil "ılımlı İslam"a inandığını söyledi.  

Görüntülenme: 1131 Tarih: 16 Mart 2015 15:16
Heniyye:

Heniyye, dün akşam Hamas'ın sosyal paylaşım sitelerinden Twitter'da "#AskHamas" (Hamas'a sor) etiketiyle düzenlediği tanıtım programına katılarak birçok ülkeden Twitter kullanıcılarının İngilizce olarak yönelttikleri soruları cevapladı.

Hamas'ın Filistin topraklarını işgalden kurtarmaya çalışan bir milli kurtuluş hareketi olduğunu ve mücadelesinin sadece işgal rejimine karşı olduğunu ifade eden Heniyye, Hamas'ın Filistin topraklarını işgalden kurtaracak ve Filistinlilerin haklarını iade edecek adil bir barışa karşı olmadığını bildirdi.

Sosyal paylaşım sitelerinin hiçbirinde kendine ait hesabı olmayan Heniyye, kendisine yöneltilen soruları Hamas'ın resmi Twitter hesabı aracılığıyla cevaplandırdı.

Filistin uzlaşısının Hamas'ın birinci önceliği olduğunu ifade eden Heniyye, havaalanı ve limanın açılmasına karşılık beş yıllık uzun vadeli ateşkes önerisiyle ilgili soruya verdiği cevapta da,uluslararası çevrelerden kendilerine böyle bir önerinin iletildiğini, öneriyi incelediklerini ve henüz cevap vermediklerini söyledi.

Heniyye, Mısır siyasi yönetiminin kendilerine Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin hareketi "terör örgütü" ilan eden kararının ilişkileri etkilemeyeceğini ilettiğini açıkladı.

fiem

Yorumlar