Esir Milletvekilleri Unutuldu mu?

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı Gazze Ofisi Direktörü Mamadou Sow'dan Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk ve esir milletvekillerini serbest bırakması için işgal yönetimine baskı yapmalarını istedi.  

Görüntülenme: 1012 Tarih: 17 Mart 2015 11:00
Esir Milletvekilleri Unutuldu mu?

Bahr, bugün (17 Mart Salı) Gazze'deki parlamento binasında Sow ile bir araya gelerek, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin, özellikle de idari hapis cezalarıyla alıkonulan esirlerin, çocuk ve kadın esirlerin içinde bulundukları zor şartları ele aldı.

İşgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin dünyada en zor şartlarda alıkonulan esirler olduğunu söyleyen Bahr, esirlerin çektiği acıların artması için işgal yönetiminin çok çeşitli yollara başvurduğunu, esirleri uluslararası hukukun garantiye aldığı en ufak haklardan dahi mahrum ettiğini ve çok sayıda esir ailesinin oğullarını ziyaret etmelerine izin vermediğini bildirdi.

Kızılhaç'tan işgal rejimine seslenmek ve mektup göndermekle yetinmemesini isteyen Bahr, bunun pratikte bir etkisi olmadığına dikkat çekerek, Kızılhaç'ı uluslararası hukuka ve insan haklarına uyması için işgal rejimine daha güçlü baskı yapmaya davet etti.

Mamadou Sow da işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirler konusunun başlıca öncelikleri arasında olduğunu belirterek, Kızılhaç ekibinin esirleri sürekli olarak ziyaret ettiğini ve taleplerini dinlediğini söyledi.

fiem

Yorumlar