Filistinli Aktivistler Eylem Yaptı

Filistinli aktivistler bu sabah (19 Mart Perşembe) işgal altındaki Kudüs'ün El-Ayzeriyye ve Ebu Diys beldeleri arazileri üzerinde kurulu Ma'ale Adumim Yahudi Yerleşkesi'ne giden ana yollardan birini trafiğe kapattı.  

Görüntülenme: 998 Tarih: 19 Mart 2015 23:04
Filistinli Aktivistler Eylem Yaptı

Batı Yaka'nın güneyindeki Halk Direniş Komiteleri Koordinatörü Muhammed Muheysin, Ma'ale Adumim Yahudi Yerleşkesi'ni Kudüs'e bağlayan ve Yahudi yerleşimcilere tahsis edilen karayolunun yerleşke yakınlarında işgal güçlerinin Batı Yaka'nın birçok bölgesinde askeri barikatlar kurmasını protesto eden Filistinli aktivistler tarafından trafiğe kapatıldığını söyledi.

Muheysin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinli aktivistlerin yolu bir süre trafiğe kapatmayı başardıklarını, Yahudi yerleşimcilerin araçlarının trafikte yığılmasına yol açtıklarını ve cadde üzerinde Filistin bayrağı açtıklarını, daha sonra işgal güçlerinin olay yerine gelerek yolu yeniden trafiğe açtığını bildirdi.

Batı Yaka'daki Halk Direniş Komiteleri aktivistlerinin işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere barışçıl yollarla direnme metotları geliştirmeyi sürdüreceklerini ifade eden Muheysin, işgal yönetimine emrivakiyle kabul ettirmeye çalıştığı şartları reddettikleri mesajı verdiklerini söyledi.

fiem

Yorumlar