UNRWA: "Suriye'deki Filistin Mülteci Kamplarında Şartlar Katlanılamaz Düzeyde"

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü UNRWA tarafından yapılan açıklamada Suriye'deki Filistinli mülteci kamplarında hayat şartlarının çok kötü olduğu ve artık katlanılabilecek düzeyi de çok aştığı dile getirildi.  

Görüntülenme: 1311 Tarih: 20 Mart 2015 23:37
UNRWA:

UNRWA tarafından bugün (20 Mart Cuma) yapılan yazılı açıklamada Suriye'deki krizin bu ülkedeki Filistinli toplum üzerinde etkisini ciddi şekilde gösterdiğine, sivillerin korunması ilkelerine ve uluslararası yasalara bu topluluk hakkında hiç riayet edilmediğine dikkat çekildi.

Açıklamada bu ayın başlarında Libya sahilinden İtalya'nın Sicilya adasına ulaşmaya çalışan ve Lübnan ve Suriye Filistin mülteci kamplarından 59 kişiyi taşıyan bir motorun batması sonucu dokuz Filistinlinin boğulması olayının söz konusu mülteci kamplarında ne derece zor şartların hakim olduğu hakkında fikir verdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada Gazze'deki durum üzerinde de durularak, buradaki halka yönelik saldırının ve uygulanan ambargonun sadece evleri, gelir kaynaklarını ve hayatı yıkmakla kalmadığı insanların güvenli ve onurlu bir gelecek konusundaki ümitlerini de yıktığı dile getirildi. 

Açıklamada Lübnan'da yaşayan Filistinli mültecilerin de toplumsal ve ekonomik yönden dışlandığı vurgulanarak bu uygulamanın onları yoksulluğa ve karamsarlığa ittiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar