Nablus'ta Çatışma

Bugün (20 Mart Cuma) ikindi vakitlerinde Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus şehri yakınlarında ve Curzim dağı hizasında bulunan Hulletu'l-Amud ormanları giriş bölgesinde işgal güçlerinin Filistinli gençlere saldırması sebebiyle birçok Filistinli gencin yaralandığı haber verildi. İşgalcilerin saldırılarında mermi ve göz yaşartıcı bombalar kullandıkları bildirildi.  

Görüntülenme: 847 Tarih: 20 Mart 2015 11:52
Nablus'ta Çatışma

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bölgedeki muhabirinin verdiği bilgilere göre saldırılarda yedi Filistinli genç plastik mermilerle yaralanırken birçok kişi de üzerlerine atılan göz yaşartıcı bombaların yaydığı gaz sebebiyle boğulma tehlikesi yaşadı.

Haberlerde bildirildiğine göre çok sayıda ambulans yaralananları hastanelere nakletmek için olay yerine ulaşmaya çalışırken işgalci askerler ambulansları da engelleyerek yaralıları kurtarma çabalarının sonuçsuz kalması için zorluklar çıkardı.

Olayda Filistinli gençler de işgalci askerlere tepki göstererek saldırılarını engellemeye çalıştılar. Bu sebeple meydana gelen çatışmalarda bir askerî jeepi de devirdikleri görüldü. Ancak işgal kuvvetleri hemen olay yerine yeni takviye birlikler göndererek gençlerin askerlere ulaşmasını engellemeye çalıştılar.

Olayların meydana geldiği bölgede daha önce de bazı çatışmaların vuku bulduğu ve o yüzden işgalciler tarafından sürekli askerî murakabe birliğinin bulundurulduğu ifade edildi. Olay yerinde daha önce işgal rejimi elemanlarının Filistinliler tarafından izleri takip edilen bazı kişilere karşı suikast saldırıları gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Yorumlar