Rachel'in akrabaları adalet istiyor

Filistinli ailenin evinin yıkılmasını önlemeye çalışırken İsrail askerlerinin buldozerle ezdiği Rachel Corrie’nin yakınları, kızlarının ölümünün 12. yılında adalet arayışını sürdürüyor.  

Görüntülenme: 966 Tarih: 20 Mart 2015 02:33
Rachel'in akrabaları adalet istiyor

Filistinli ailenin evinin yıkılmasını önlemeye çalışırken İsrail'e ait bir buldozerin altında kalarak yaşamını yitiren Amerikalı insan hakları eylemcisi Rachel Corrie'nin ailesinin adalet arayışı, kızlarının ölümünün üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hala devam ediyor. 

Rachel’in babası Craig Corrie, "ABD yönetiminin, kurumsal olarak, bizim adımıza, Furkan Doğan gibi diğer Amerikalılar adına hareket etmesini istiyoruz. Hem Rachel hem Mavi Marmada’dakiler için adalet istiyoruz" dedi.

Rachel, 16 Mart 2003'te Filistinli bir ailenin evinin yıkılmaması için önüne çıktığı İsrail buldozerinin altında kalarak yaşamını yitirmiş, ancak cesareti ve özellikle de ailesine yazdığı mektuplarda ortaya koyduğu gerçeklerle Filistinlilerin sesi olmuştu.

"ABD'NİN RACHEL VE FURKAN ADINA HAREKET ETMESİ LAZIM"

Craig Corrie, "Yetkililer bize karşı çok kibardı, ancak bizim ihtiyacımız olan ABD yönetiminin, kurumsal olarak, bizim adımıza, Furkan Doğan gibi diğer Amerikalılar adına hareket etmesi. Rachel gibi Furkan da İsrailliler tarafından öldürüldü. 12 yıl oldu ve hala Rachel’in ölümünden sorumlu tutulan yok. ABD daha fazlasını yapmalı" diye konuştu. 

Hem Rachel hem de Mavi Marmara gemisindeki kurbanlar için adalet istediklerini vurgulayan Corrie, "Bu insanların hayatları ellerinden alındı ama  adalet sağlanmadı. Belki başka türlü biradalet de sağlayabiliriz" dedi.

"ABD DÜRÜST DEĞİL"

Baba Corrie de Filistin-İsrail meselesinin çözümünde ABD’yi "dürüst bir arabulucu" olarak görmediğini, ama İsrail ve Filistinliler bu sorunu kendi başlarına çözemeyecekleri için yine de ABD ve dünyanın yardıma ihtiyaçları olduğunu belirterek, "İsrail’e bir düşmanlığım yok. Benim husumetim, ayrımcılık yapan, kızımı öldüren, Filistinlilere baskı uygulayan, İsrail içindeki arkadaşlarıma baskı uygulayan rejimin eylemleriyle. Buna son vermek zorundalar" dedi. 

Anne Corrie, "Türkiye’de, Ortadoğu’da ve dünyada insanların Rachel’i hatırlaması, onun başlattığı ve bizim de sürdürmemiz gereken bir örnek doğrultusunda hareket etmesi bizim için çok önemli. Dolayısıyla bu konuda sevinçliyiz" dedi.

Baba Corrie de, "Rachel, Filistin’de bir kahraman, bir ikon olarak görülüyor. O hala benim küçük kızım" diye konuştu.
dunyabulteni

Yorumlar