Filistinli Gençlerden HP'ye Boykot Çağrısı

Filistinli gençler, işgal rejiminin Filistin halkına karşı hak ihlallerini elektronik cihazlarla destekleyen Hewlett-Packard şirketini boykot etmek için eylem yaptılar.  

Görüntülenme: 842 Tarih: 21 Mart 2015 16:22
Filistinli Gençlerden HP'ye Boykot Çağrısı

Bu sabah işgal altındaki Kudüs’te El-Amud Kapısı'na gelen gençler, işgalcinin Filistin halkının seyahat, gezme, dolaşma ve hareket özgürlüğünü kısıtlayan işgal rejimini teknolojik ürünlerle destekleyen Amerikan HP şirketini boykot etmek için bilinçlendirici bildiriler dağıttılar. 

Konuyla ilgili açıklama yapan genç aktivistlerden biri, bu kampanya ile Filistinlilerin Batı Yaka ile Kudüs ve Gazze arasında dolaşmalarını kontrol eden kamera sistemiyle işgal rejimine destek veren bu şirketin boykot edilmesini sağlamak, başta öğrenciler olmak üzere Filistin’deki herkeste bu şirketi boykot etme bilincini oluşturmak istediklerini söyledi. 

İşgal rejimi kontrol noktalarıyla geçiş noktalarına yerleştirdiği kameralarla Filistinlileri rahatsız etmekte, onların dolaşma özgürlüklerini büyük oranda kısıtlamaktadır. Bunu sağlayan kameraların menşei ise Amerikan şirketi HP’dir.

fiem

Yorumlar