Hamas Şehid Şeyh Ahmed Yasin'in Hedeflerine Bağlıdır

İslami Direniş Hareketi (Hamas), hiçbir şartta silah bırakmayacağını ve işgale karşı direnişi terk etmeyeceğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1515 Tarih: 22 Mart 2015 18:06
Hamas Şehid Şeyh  Ahmed Yasin'in Hedeflerine Bağlıdır

Hamas Hareketi, kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in bugün anılacak şehadetinin 11'inci yıldönümü münasebetiyle dün akşam (21 Mart Cumartesi) yayınladığı bildiride, Filistin halkı topraklarını özgürleştirme ve bağımsızlığını kazanma hedeflerine ulaşıncaya kadar işgale karşı mücadele yolunda yürümeyi sürdüreceğini söyledi.

Şeyh Ahmed Yasin'in yolunun ve projesinin devam ettiğini belirten Hamas Hareketi, hatırasının her Filistinli direnişçinin elinde ve gözünde yaşadığını, işgalciye ve cinayetlerine karşı direnmeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Şeyh Ahmed Yasin, Gazze kentinin doğusundaki Es-Sabra mahallesinde bulunan evinin yakınlarındaki "El-Mucemma' El-İslami" Camii'nden sabah namazı sonrası çıkarken işgal uçaklarında atılan üç füzeyle 22 Mart 2004'te şehit edildi.

Saldırıda Şeyh Ahmed Yasin ile birlikte beraberindekilerden 7 kişi daha şehit oldu. Tekerlekli sandalyesiyle birlikte bedeninin parçaları etrafa dağıldı.

Şeyh Ahmed Yasin, Gazze Şeridi'ndeki Müslüman Kardeşler liderlerinden bir grupla birlikte işgal güçlerine karşı direnmek için 14 Aralık 1987'de kurduğu harekete "Hamas Hareketi" adını verdi.

Hamas Hareketi, Şeyh Ahmed Yasin liderliğinde Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde işgal güçlerine karşı direnişe başladıktan kısa süre sonra Filistinliler arasında büyük kabul gördü ve yayıldı.

fiem

Yorumlar