BM'den Uluslararası Topluma Çağrı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Genel Komiseri Pierre Krähenbühl, uluslararası toplumu Gazze'nin yeniden imarı için verdiği taahhütleri yerine getirmeye davet etti ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması gerektiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1320 Tarih: 23 Mart 2015 02:08
BM'den Uluslararası Topluma Çağrı

UNRWA'ya ait Huzaa İlkokulu'nun dün  yapılan açılış töreninde konuşan Krähenbühl, dünyanın Gazze'yi unutamayacağını ve Gazze'den vazgeçemeyeceğini ifade ederek, bu vurdumduymazlığın tehlikeli sonuçları hakkında uyarıda bulundu.

Savaş sırasından büyük yıkıma maruz kalan Han Yunus'un doğusundaki Huzaa beldesinde bugün açılışı yapılan okul, işgal ordusunun geçen yaz Gazze Şeridi'ne açtığı ve 51 gün süren savaşın ardından inşa edilen ilk okul.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırılarının "kabul edilemez" olduğunu belirten Krähenbühl, uluslararası toplumdan ve kuruluşlardan Kahire'deki yeniden imar konferansında söz verildiği gibi Gazze'ye inşaat malzemesi göndermelerini istedi.

Filistinlilerin diğer toplumlar gibi onurlu yaşam haklarının yardımlara pazarlık konusu edilemeyeceğini belirten Krähenbühl, UNRWA okullarının hedef alınmasının da soruşturulması çağrısında bulundu ve bu konudaki raporun yakında yayınlanacağını söyledi.

Yorumlar