Avrupa Yayınladığı Raporların Arkasında Durabilecek mi?

Avrupa işlerinde uzman Hüsam Şakir, Avrupa'nın işgal rejiminin Kudüs'teki politikalarını eleştiren raporunun çeşitli boyutları olan önemli bir gelişme olduğunu, Benyamin Netanyahu hükümetine uyarı taşıdığını söyledi.  

Görüntülenme: 1080 Tarih: 23 Mart 2015 07:31
Avrupa Yayınladığı Raporların Arkasında Durabilecek mi?

Şakir, Paris'te gazetecilere yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, raporda işgal rejimine yaptırım uygulanması ihtimalinden bahsedilmesinin Avrupa'nın işgal rejimine yönelik siyasi söyleminde dikkat çekici bir gelişme sayıldığını ifade ederek, Avrupalı yetkililerin yaptırımdan söz etmeye başlamalarının daha önceki işgal rejiminin Kudüs'teki ihlallerini kınamakla yetinme söyleminin aşıldığı anlamına geldiğini belirtti.

Avrupa'nın Kudüs'te gerginliğin tırmanmasının tehlikesinin ve beklenmedik bir patlamaya neden olabileceğinin farkında olduğunu kaydeden Şakir, bu nedenle raporun tehlike çanları çaldığını ve işgal rejimi yöneticilerine akıllarını başlarına almaları için baskı yaptığını söyledi.

Raporun basına sızdırılmasının vaktine de dikkat çeken Şakir, Netanyahu'nun daha sert bir söylemle seçimleri yeniden kazanmasının Avrupa'nın siyasi çözüm sürecine ve müzakerelere fırsat verme ümidini yok ettiğini belirtti.

Şakir, Obama ve Netanyahu arasındaki anlaşmazlığın Avrupa'ya daha geniş hareket alanı sağladığını bildirdi.

fiem

Yorumlar