Batı Yaka Hamaslılara Zindan Ediliyor

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri, işgal altındaki Batı Yaka'da İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerine ve üyelerine yönelik baskılarını sürdürerek Hamas üyesi altı kişiyi gözaltına aldı ve bir kişiyi de ifade vermeye çağırdı.  

Görüntülenme: 1113 Tarih: 23 Mart 2015 22:53
Batı Yaka Hamaslılara Zindan Ediliyor

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri, Cenin vilayetinde Cenin Mülteci Kampı'ndan Hilal Huveyl ve Halil Huveyl isimli gençlerle Mahmud Ed-Deb'i isimli çocuğu Er-Razi Hastanesi'nde bulundukları sırada gözaltına aldı.

Nablus vilayetinde ise Koruyucu Güvenlik birimi eski esirlerden Hamid El-Kevni'yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. El-Kevni'nin daha önce de siyasi nedenlerle birkaç kez gözaltına alındığı bildirildi.

El-Halil vilayetinde de aynı birim Beyt Kahil beldesi sakinlerinden ve El-Halil Üniversitesi öğrencilerinden Hamza Ez-Zuhur'u gözaltına alırken, Genel İstihbarat birimi de Selim Ebu Subeyh isimli genci Dura kentindeki işyerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Ramallah'ta da Genel İstihbarat birimi El-Kudüs Açık Üniversitesi öğrencilerinden Abdullah El-Bergusi'yi ifade vermeye çağırdı.

fiem

Yorumlar