Amerika Şaşırtmaya Devam Ediyor!

Beyaz Saray Özel Kalemi Denis McDonough, Washington’da katıldığı bir konferansta, “50 yıllık İsrail işgali son bulmalı” dedi.  

Görüntülenme: 1043 Tarih: 24 Mart 2015 07:11
Amerika Şaşırtmaya Devam Ediyor!

Netanyahu’nun 18 Mart’ta yapılan İsrail seçimleri öncesinde sağ seçmenin oyunu almak üzere Başbakanlığı süresince Filistin devletinin kurulmasına hiçbir koşulda izin vermeyeceğine ilişkin sözlerine yönelik en sert tepki bugün Beyaz Saray Özel Kalemi Denis McDonough’dan geldi.

McDonough, bir konferansta “Bu yorumlar hiç yapılmamış gibi davranamayız. İsrail başka bir halk üzerindeki askeri denetimini sonsuza dek sürdüremez. 50 yılı aşkın zamandır devam eden bu işgalin artık son bulması gerekiyor” dedi.

ABD yönetiminin İsrail ve Filistin arasında barış sürecine yaklaşımındaki değişimin Obama’nın Netanyahu’ya karşı yaptığı “kişisel çıkıştan" kaynaklandığını söyleyen McDonough, Netanyahu’nun seçim sürecinde kullandığı ifadeleri “kaygı verici” diye tanımladı.

NETANYAHU NE DEMİŞTİ?

Seçimden iki gün önce sağ oyları almak üzere, “Bir Filistin devleti kurmak ve toprak boşaltmak üzere harekete geçen herkesin, bu toprakları radikal İslamcılara İsrail’e karşı saldırılarında kullanmaları için verdiği görüşündeyim” diyen Netanyahu, “Sol, kafasını sürekli kuma gömüyor ve bu durumu göz ardı ediyor, ama biz gerçekçiyiz ve durumu kavrıyoruz” diye devam etmişti.

Netanyahu seçimi kazandıktan sonra da, iki devletli çözümden yana pozisyonlarının değişmediğini, değişenin “gerçekliğin kendisi” olduğunu söylemişti.

Kaynak: soL

 

Yorumlar