Hamaslı Liderler Şeyh Yasin'in Yoluna Bağlı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Nadir Savafita, önceki gün kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yıldönümünü anan Hamas'ın Filistin vatanı, halkı ve davası için onun açtığı yolda yürümeye devam edeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1364 Tarih: 24 Mart 2015 07:48
Hamaslı Liderler Şeyh Yasin'in Yoluna Bağlı

Savafita, Pazar günü 11'inci şehadet yıldönümü anılan Şeyh Ahmed Yasin'in Hamas'ı kurulduğu andan itibaren yönettiğini ve onun yönetiminde hareketin işgalcinin koyduğu tüm engelleri aştığını ifade etti.

Şeyh Ahmed Yasin'in anısının tüm Hamas üyelerinin yüreklerinde yaşayacağını söyleyen Savafita, Şeyh Ahmed Yasin'in ve arkadaşlarının ektiği tohumların meyvelerini verdiğini ve bunu işgalci düşmanın da itiraf ettiğini belirtti.

Hamas Hareketi'nin sadece Filistin'de değil tüm bölgede denklemde gözardı edilemeyecek zor bir rakam haline geldiğini kaydeden Savafita, hareketin Şeyh Ahmed Yasin'in belirlediği sabiteleri koruyacağını, Filistin topraklarının tamamını işgalden kurtarıncaya kadar direniş ve cihat seçeneğine bağlı kalacağını söyledi.

Hamas'ın Filistin halkının haklarından da taviz vermeyeceğini vurgulayan Savafita, aleyhinde kurulan tüm komplolara rağmen Hamas'ın her gün biraz daha ileriye gittiğini ve şehitlerin yolunda yürümeyi sürdüreceğini ifade etti.

fiem

Yorumlar