Aziz Duveyk'in Davası Yine Ertelendi

İşgal rejimindeki Ofer Mahkemesi, dün (24 Mart Salı) Filistin Parlamentosu Başkanı Aziz Duveyk'in davasını 13'üncü kez erteleyerek, bir sonraki duruşmanın 17 Mayıs'ta görülmesine karar verdi.  

Görüntülenme: 1032 Tarih: 25 Mart 2015 16:38
Aziz Duveyk'in Davası Yine Ertelendi

Duveyk ailesi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Ofer Mahkemesi'ndeki duruşmada Duveyk'in üç yıl önce direnişe destek amacıyla düzenlenen bir mitingde konuşma yapmakla suçlandığını, Siyonist savcının Duveyk'in 14 ay hapsini istediğini, Filistin Parlamentosu Başkanı'nın avukatının da savcının talebine itiraz ederek, talebi haksız ve mantıksız olarak nitelendirdiğini bildirdi.

66 yaşındaki Aziz Duveyk, El-Halil milletvekili olarak parlamentoya girdiği 2006 yılından bu yana Filistin Parlamentosu Başkanı olarak görev yapıyor. İşgal güçleri tarafından birkaç kez gözaltına alınan Duveyk'in şeker ve tansiyon hastası olduğu, böbreklerinde de taş bulunduğu ifade edildi.

İşgal rejimi, Hamas Hareketi'nin Filistin Parlamentosu'ndaki grubu "Değişim ve Islah"a üye olmayı kanuni olarak suç kabul ediyor. Duveyk'in ABD'nin Pensilvanya Üniversitesi'nde yaptığı doktoranın yanında eğitim ve planlama alanlarında üç de master diploması bulunuyor.

Yorumlar