El-Hamdallah: "Memurlar Sorununa Çözüm Bulacağız"

Filistin uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah, hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki tüm memurlara çözüm bulacağını ifade ederek, "Hiç kimseyi sokakta bırakmayacağız" dedi.  

Görüntülenme: 1553 Tarih: 25 Mart 2015 20:19
El-Hamdallah:

Rami El-Hamdallah, bugün (25 Mart Çarşamba) bir grup bakanla birlikte Gazze'ye ulaştığı sırada yaptığı açıklamada, "Her konuda sorumluluğu birlikte taşımak üzere tam anlamıyla ortaklığı gerçekleştirmek ve uzlaşıyı en güçlü şeklinde ortaya koymak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Gazze'ye çözümü için geldiği sorunların başında sivil memurların maaşları sorunu olduğunu belirten El-Hamdallah, sorunun adil ve insaflı bir şekilde çözüleceğini, sağlık ve eğitim alanlarında çalışan memurlara öncelik verileceğini bildirdi.

El-Hamdallah, bunun ancak kapıların ve gümrük gelirlerinin uzlaşı hükümetine teslim edilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail Rıdvan, bu sabah El-Hamdallah'ın ziyaretinden önce Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Kahire Anlaşması uyarınca ve memurlar arası ayrım yapılmaması şartıyla kapıları uzlaşı hükümetine teslim etmeye hazır olduklarını ifade etmişti.

fiem

Yorumlar