Siyonist Rejim Burin'i Askeri Bölge İlan Etti

İşgal güçleri, dün gece (25 Mart Çarşamba) Nablus'un güneyindeki Burin beldesini askeri bölge ilan ederek giriş-çıkışa kapattı ve belde sakinlerinin beldeye giriş-çıkışına izin vermedi.  

Görüntülenme: 846 Tarih: 26 Mart 2015 11:45
Siyonist Rejim Burin'i Askeri Bölge İlan Etti

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri yaklaşık 20 askeri araçla dün gece saat 23:00 sularında Burin beldesine baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin beldenin girişlerine barikatlar kurduğunu ve birçok aydınlatma fişeği attığını ifade eden görgü tanıkları, atılan aydınlatma fişeklerinin beldenin bazı mahallelerini gündüz gibi aydınlattığını ve vatandaşlar arasında endişeli bir bekleyişe yol açtığını söyledi.

Baskın sırasında işgal güçleriyle belde sakini gençler arasında yer yer çatışmaların yaşandığını bildiren görgü tanıkları, işgal askerlerinin gençlerin üzerine göz yaşartıcı bomba attığını ve çatışmalarda ölen veya yaralanan olmadığını belirtti.

Nablus'un güneyindeki Burin beldesi, üç tarafından Yahudi yerleşkeleriyle kuşatılmış durumda. Beldenin doğu tarafında ise işgal ordusunun Havara askeri kampı yer alıyor.

Yorumlar