Hamas'tan Uluslararası Af Örgütüne Sert Eleştiri

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Uluslararası Af Örgütü "Amnesty"nin işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaş sırasında direniş güçlerinin attığı füzelerle ilgili raporunun insafsız ve adaletsiz olduğunu belirterek, raporun katil ile kurbanı bir tuttuğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1311 Tarih: 26 Mart 2015 12:31
Hamas'tan  Uluslararası Af Örgütüne Sert Eleştiri

Amnesty, son savaşla ilgili hazırladığı raporda, Filistinli direniş gruplarının gerçekleştirdiği bazı füze saldırılarının savaş suçu sayıldığını ve aralarında bir çocuğun da olduğu "İsrailli sivilleri"n ölümüne yol açtığını iddia etmişti.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, Uluslararası Af Örgütü "Amnesty"nin İsrail'in ve Amerika'nın baskılarına maruz kaldığının açık olduğunu söyledi.

İşgal rejiminin insanlığa ve Filistin halkına karşı savaş suçları işlediğine dikkat çeken Rıdvan, buna karşılık direniş güçlerinin savaş sırasında uluslararası hukuka ve savaş ahlakına riayet ettiğini, herhangi bir yere saldırı düzenlemeden önce Yahudi yerleşimcileri uyardığını ifade etti.

İşgale karşı direnişin uluslararası hukuka ve Dördüncü Cenevre Antlaşması'na göre meşru hak olduğuna dikkat çeken Rıdvan, Filistin halkının işgal altında olduğunu ve her türlü askeri yolla kendini savunma hakkı olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar