İsrail Gemilerini Engelle Eylemi

Siyonist Rejim’in Filistin’de uyguladığı katliamlar dünyanın her yerinden tepki almaya devam ediyor. Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanlar da Siyonist politikalara karşı eylemler ortaya koymaya devam ediyor. ABD’li ve Kanadalı aktivistlerin başlattığı ve hızla yayılan ‘gemileri engelle!’ eylemi Siyonist Rejim’in ticaret hacmi için büyük tehdit oluşturuyor.  

Görüntülenme: 1262 Tarih: 26 Mart 2015 23:23
İsrail Gemilerini Engelle Eylemi

Siyonist Rejim’in Filistin’de uyguladığı insanlık dışı politikalara karşı dünyanın her yerinden tepki gelmeye devam ediyor. Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan insanlar da Siyonist politikalara karşı eylemler ortaya koymaya devam ediyor. ABD’li ve Kanadalı aktivistlerin başlattığı ve hızla yayılan ‘gemileri engelle!’ (block the boat) eylemi Siyonist Rejim’in ticaret hacmi için büyük tehdit oluşturuyor.

Limanlardaki işçilerin örgütlenmesiyle gerçekleştirilen eylemin etkili bir şekilde kullanıldığında İsrail’i milyonlarca dolar zarara sokabileceği belirtiliyor. Eylem İsrail’in ticari kargo gemilerinin limanlara yanaşmasını ve mal indirip bindirmesini engellemek üzerine kurulu.

Söz konusu eylemi ABD ve Kanada’da yaklaşık bir yıldır başarılı bir şekilde uygulayan aktivistler detay ve yöntemleri paylaşmak üzere Tunus’ta bir toplantı düzenleyecek. Toplantının çağrı metninde ise şu ifadelere yer verildi:

ABD’li işçiler ve aktivistler ülkenin batı sahiline gelen İsrail gemilerini geçtiğimiz yıldan bugüne kadar nasıl engellediler? Atölyemizde bu işi yapan aktivistlerle tanışın ve ülkenizde İsrail gemilerini nasıl engelleyebileceğini öğrenin. Birlikte İsrail’in dünya çapındaki sevkiyatını engelleyebilir ve milyarlarca dolarlık İsrailli şirket Zim’in iflas etmesini sağlayabiliriz.

Konu hakkındaki bilgilendirme toplantısı Tunus'ta yer alan el-Menar Üniversitesi'nde yarın gerçekleştirilecek.

 

İslami Analiz

Yorumlar