El Hamdallah'ın Gazze Ziyareti Neyi Değiştirdi?

Hamas'ın siyasi liderlerinden İsmail Rıdvan, Filistin uzlaşı hükümetinin başbakanı Rami El-Hamdallah'ın son Gazze ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada bu ziyaretin Gazze'ye bölgenin sorunlarının çözümü konusunda yeni bir şey getirmediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1316 Tarih: 27 Mart 2015 04:32
El Hamdallah'ın Gazze Ziyareti Neyi Değiştirdi?

İsmail Rıdvan, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, El-Hamdallah'ın son Gazze ziyaretinin bölgenin sorunlarının çözümü konusunda, özellikle de bölgenin yeniden imarı ve memur maaşlarının ödenmesiyle ilgili pratiğe dönük ve realiteyi göz önünde bulunduran hiçbir formül sunmadığını ifade etti.

Rıdvan, ziyaretin sadece düşünceler ve ümitler sunmakla, fiili olarak da bölgenin sorunlarının çözümü konusunu araştırmak için Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Amr başkanlığında bir ortak komite oluşturulmasının kararlaştırılmasıyla yetinildiğini belirtti.

İsmail Rıdvan, El-Hamdallah'ın sorunların çözümü için sınır kapılarının kendilerine teslim edilmesini, memur maaşları meselesinin çözümü için de Gazze'deki eski hükümet döneminde işlerinden ayrılmış memurların işlerine geri dönmelerini şart koşmasını da garipsediğini dile getirdi. Rıdvan, kendilerinin Eş-Şati Anlaşması doğrultusunda memur maaşları meselesi çözülmeden eski memurların dönmesine razı olmayacaklarını söyledi.

Rami El-Hamdallah'ın, Gazze'nin imarı için bağışta bulunacak ülkelerin bağışlarının kendilerine ödenmesi durumunda bundan 800 milyon doları verme vaadinde bulunduğunu söyleyen Rıdvan, gümrük kapılarının düzenli kullanımı konusunda da henüz pratiğe dönük bir uygulama formülü ortaya konmadığını belirtti.

Yorumlar