Hamas Karardan Memnun

Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin Mısırlı bir avukatın açtığı davaya binaen Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin verdiği "Hamas'ın terör örgütü olduğu"na dair davanın, avukatın hükümden feragat etmesi sebebiyle düşmesini memnunlukla karşıladı. 

Görüntülenme: 1240 Tarih: 27 Mart 2015 18:27
Hamas Karardan Memnun

Hamas konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada hükümden feragat edilmesinin ve davanın düşmesinin önemli bir hatadan dönülmesi anlamına geldiğini dile getirdi.

Hamas aleyhindeki davayı açan Avukat Semir Sabri bugün (27 Mart Cuma) sabah yaptığı açıklamada açtığı davaya binaen verilen hükümden feragat ettiğini bildirmişti.

Mısır'daki yargı sistemine göre davayı açan kişinin hükümden feragat etmesi durumunda hüküm geçersiz sayılacağı için Mısır hükümetinin bu davaya dayanarak aldığı kararlar da geçerliliğini kaybetmiş olacak. Yarın davanın yeniden gözden geçirileceği açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Salah El-Berdevil, davayı açan avukatın hükümden feragat etmesini bildirmesinden sonra yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, bunun olumlu bir adım olduğunu ve kendilerinin bunu yeni olumlu adımların izlemesi beklentisi içinde olduklarını, atılacak olumlu adımların ise Mısır'la Filistin halkı arasındaki ilişkilere ve Gazze halkına olumlu yönde yansıyacağını söyledi.

El-Berdevil, Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'nin terör örgütü olduğu hükmü veren davanın da düşürülmesi ve Rafah sınır kapısının kalıcı olarak açılması gerektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar