Gazze Elektriğe Kavuşacak mı?

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim başkan yardımcısı İsmail Heniyye bugün (27 Mart) Cuma hutbesinde yaptığı açıklamalarda, işgal yönetiminin Gazze'nin içindeki elektrik santraline doğrudan doğalgaz verecek bir hat döşenmesini kabul ettiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1414 Tarih: 27 Mart 2015 23:45
Gazze Elektriğe Kavuşacak mı?

Hattın döşenmesi için iki ayrı proje teklif edildiğini söyleyen Heniyye bunların birincisine göre Gazze'nin kıyılarına paralel tarafta yer alan santralden doğrudan bir hat döşenmesi, ikincisinin de "İsrail" tarafından Mısır'a aktarılması ve oradan doğrudan Gazze'deki elektrik santraline nakledilmesi şeklinde olduğunu ifade etti.

Heniyye projenin hayata geçirilmesinin 25 milyon dolara mal olacağının tahmin edildiğini ve Katar'ın bunu karşılamayı taahhüt ettiğini söyledi. Heniyye hutbesinde, hareketlerinin bu meselenin çözümü işleminin bir oyun yapılmasına müsaade etmeyeceğini dile getirdi.

Memurların maaşlarının çözümü hakkında da hutbesinde bilgi veren Heniyye; bunun için Maliye Bakanı Ziyad Ebu Amr başkanlığında bir komite oluşturulmasının kararlaştırıldığını ve hükümet adına onun bu konuyu takip edeceğini, çözüm için bir takvim süreci çıkarılmasının talep edildiğini söyledi.

Heniyye bazılarının Gazze'nin yeniden imarı planını zorlaştırmak için çalıştıklarına dikkat çektikten sonra bu konuda da önümüzdeki birkaç ay içinde ilerlemeler olmasını beklediklerini belirtti.

fiem

Yorumlar