Yahudileştirme Kanunları Kudüs’ü Hedef Alıyor

Kudüs ve Kutsal Mekanları Korumak İçin İslam-Hıristiyanlık Teşkilatı Genel Sekreteri Dr. Hanna İsa, Siyonist işgal rejiminin Kudüs şehri ve Kudüs halkıyla olan savaşı kapsamında çıkardığı 6 kanunu hayata geçirdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1625 Tarih: 28 Mart 2015 21:28
Yahudileştirme Kanunları Kudüs’ü Hedef Alıyor

İsa konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada İsa, “Bunlar arasında Kudüs’ü zaman ve mekan olarak ikiye bölme kanunu var. Bununla işgal rejimi her tarafı kontrol etmek, Mescidi Aksa’nın şimdiki durumunda değişikliğe giderek Yahudilerin de burada ayin yapmalarına kapı açmak ve onların ayinleri için bazı günleri ve saatleri tahsis etmek istiyor. Bunun yanında kadın ve erkek murabıtların Mescidi Aksa’da bulunmalarını engelleyen bir kanun maddesi var. Kanuna göre işgalci güçler de burada bulunanları tutuklayabilecek, cezalandırabilecek ve buradan uzaklaştırabilecektir” dedi.

Mescidi Aksa’nın çıkarılan kanunların ardından baskınlara maruz kaldığına dikkat çeken İsa, geçen sene 12770 Siyonist yerleşimciyle 2070 Siyonist subay ve askerin Mescidi Aksa’yı bastığını, bayramlarda baskınların katlandığını belirtti.

İşgal rejiminin 1967 yılından beri ilk kez geçen sene Ramazan ayının Kadir Gecesi'nde Mescidi Aksa’yı Müslümanlara kapattığını hatırlatan İsa, Siyonist çetelerin girişine engel çıkarmayan işgal rejiminin Müslümanların sabah 07:00 ile 11:00 arasında içeri girmelerine izin verdiğini ifade etti. 

Yorumlar