El-Aksa Tugayları El-Hebbaş’ın Kovulmasını İstedi

Fetih’e bağlı El-Aksa Şehitleri Tugayları, Gazze’ye karşı açıklamaları nedeniyle Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud El-Hebbaş’ın kovulmasını istedi. 

Görüntülenme: 1672 Tarih: 29 Mart 2015 11:01
El-Aksa Tugayları El-Hebbaş’ın Kovulmasını İstedi

El-Aksa Tugayları’nının El-Amudi Sancağı komutanı Mecdi Matar, Filistin Başkadısı ve Abbas’ın dini işlerden sorumlu danışmanı Mahmud El-Hebbaş’ın  Yemen’e yapılan saldırıların aynısının Gazze’ye karşı yapılması konusunda yaptığı açıklamanın ardından sert eleştiriler yöneltti.

Matar yaptığı değerlendirmede, “Cuma minberinde El-Hebbaş’ın yaptığı açıklamalar, bizi birlik olmaya ve kaynaşmaya çağıran İslam dininin öğretilerinden uzaktır. Bu açıklamaların Filistin insanı, örfü ve geleneğiyle de bir ilgisi yoktur” dedi.

Matar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hebbaş halkımızın işgal altında olduğunu ve yıllardır birlik olmak için çaba gösterdiğini galiba unutmuş. Burada bir engel varsa, onu önce biz söküp alırız ey Hebbaş! Hiç kimsenin içişlerimize karışmasına izin vermeyiz. Arayı bulmak için birileri devreye girerse onu da memnuniyetle karşılarız. Uykuda olan fitneyi uyandırana Allah lanet etsin.”

Abbas’a çağrıda bulunan Matar, Filistin halkına, yönetimine zarar veren, sorumluluk taşıyamayan ve yolsuzluk yaptığı tespit edilen El-Hebbaş’ın kovulmasını istedi.

Yorumlar