"Kudüs'te Durumlar Oldukça Zor ve Tehlikeli"

Filistin Parlamentosu Kudüs Komitesi Raportörü Ahmed Ebu Halebiyye, Kudüs kentinde durumların zor ve tehlikeli olduğunu ifade ederek, Siyonist düşmanın "Büyük Kudüs" adı verilen projeyi hayata geçirmeye çalıştığını söyledi. 

Görüntülenme: 1922 Tarih: 29 Mart 2015 18:38

Milletvekili Ebu Halebiyye, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği röportajda, bu durumun Kudüslüleri Siyonistlerin planlarına karşı savaşta en ön safa yerleştirdiğini belirterek, işgale karşı gerçekleştirilen bireysel eylemlere övgüde bulundu.

"Uzlaşı hükümetinin Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkı arasındaki bölünmüşlük halini sona erdirmesini ve Kudüs'ü savunacak direniş çabalarını bir araya getirmek için milli birliği yeniden tesis etmesini bekliyorduk fakat görünüşe göre uzlaşı hükümeti sadece Mahmud Abbas'ın politikasını uyguluyor" diyen Ebu Halebiyye, Abbas'ın "Bu benim hükümetim ve benim politikamı uyguluyor" dediğine dikkat çekti.

Araplardan ve Müslümanlardan beklenenin Kudüs halkını her türlü yolla desteklemek olduğunu kaydeden Ebu Halebiyye, "Kudüs'ü savunduğumuzda tüm ümmeti savunuyoruz. Çünkü Filistin'in tamamı sadece Filistinlilere değil tüm Müslümanlara ait bir vakıftır" dedi.

Yorumlar