Hamas'tan Abbas'ın Dengesiz Açıklamalarına Yönelik Tepkiler Dinmek Bilmiyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın tüm dünyayı Filistin halkı aleyhine kışkırttığını ifade ederek, "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun Gazze'ye de uzanmasını isteyen Abbas'ın açıklamalarını kınadı.  

Görüntülenme: 1289 Tarih: 30 Mart 2015 10:13
Hamas'tan Abbas'ın Dengesiz Açıklamalarına Yönelik Tepkiler Dinmek Bilmiyor

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, El-Eyyam gazetesine yaptığı açıklamada, Arap ülkelerinden Yemen'e düzenlenen operasyonun benzerlerinin iç sorunlar ve bölünmeler yaşayan Suriye, Irak, Filistin, Libya ve Somali gibi başka ülkelere de düzenlenmesini talep etmişti.

Hamas liderlerinden milletvekili Müşir El-Mısri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya'da dün akşam (29 Mart Pazar) İslami Cihad ve Hamas hareketlerinin birlikte düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, Mahmud El-Hebbaş'ın "saçma" açıklamalarından da tamamen Abbas'ın sorumlu olduğunu söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın dini işler danışmanı Mahmud El-Hebbaş, Ramallah'ta verdiği Cuma hutbesinde Arap ülkelerini Hamas'ın elinden almak için Gazze Şeridi'ne askeri operasyon düzenlemeye davet etmişti.

Milletvekili El-Mısri, Fetih Hareketi'nden Abbas'ın ve yardımcılarının yaptıkları açıklamalarla ilişkilerinin olmadığını ilan etmesini istedi.

fiem

Yorumlar