Hamas'tan Gazze Açıklaması

İslami Direniş Hareketi ( Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Filistin topraklarının tümüne bağlı olanların ve o toprakların tamamını özgürlüğe kavuşturmaya çalışanların Filistin'i bölme projelerine itibar etmeyeceklerine dikkat çekerek, bu yöndeki suçlamaları "saçmalık" olarak nitelendirdi.  

Görüntülenme: 1385 Tarih: 31 Mart 2015 13:52
Hamas'tan Gazze Açıklaması

Dün akşam (30 Mart Pazartesi) Gazze kentinde düzenlenen "9. Filistin Sabiteleri Konferansı"nda yaptığı konuşmada, Hamas Hareketi'nin Gazze'de ayrı bir devlet kurmak istemediğini, bilakis tüm Filistin topraklarını işgalden kurtarmaya çalıştığını söyledi.

"Bu tür konferanslar halkımızın topraklarının tümüne ve sabitelerine bağlılığını vurguluyor ve Gazze'de ayrı bir devlet düşüncesinin kabulünü reddediyor" diyen Heniyye, Filistin'in tamamına bağlı olanların ve her bir karışını işgalden kurtarmak için çalışanların geri adım atmalarının veya başarısızlığı sabit olmuş seçenekleri benimsemelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Gazze'nin Hamas yönetiminde direnişin kalesi haline geldiğini, bu konuda güçlü bir altyapıya ve geniş halk desteğine sahip olduğunu ifade eden Heniyye, Hamas'a ablukayla boyun eğdirilebileceğini zannedenlerin yanıldıklarını belirtti.

Hamas Hareketi'nin Batı Yaka'da intifada ve direniş programını yeniden canlandırmaya çalıştığını kaydeden Heniyye, uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesi için uygun ortamın hazırlanması çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar