Filistinli 2 Tacir Erez Kapısında Tutuklandı

İşgal güçlerinin bugün (31 Mart Salı) Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun "Erez" Kapısı'nda Filistinli iki taciri gözaltına aldığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1215 Tarih: 31 Mart 2015 11:13
Filistinli 2 Tacir Erez Kapısında Tutuklandı

Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin Beyt Hanun "Erez" Kapısı'nda Gazze Şeridi'nden iki taciri gözaltına aldığını ve tacirlerin gözaltına alındıkları sırada Gazze Şeridi'nden Batı Yaka'ya geçmekte olduklarını söyledi.

İşgal yönetiminden alınan izinle geçilen Beyt Hanun "Erez" Kapısı'nda son zamanlarda gözaltı olaylarının artığı ve geçen ay yedi tacirin kapıda gözaltına alındığı ifade edildi.

Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan her iki yönde günde bin kişinin geçiş yaptığı ve bu sayının 400'ünü işgal yönetiminden sürekli geçiş iznine sahip tacirlerin oluşturduğu bildirildi.

İşgal güçleri Beyt Hanun "Erez" Kapısı'nı Filistinli tacirlere, hastalara ve hasta yakınlarına baskı aracı olarak kullanırken, kapıda durdurup sorguya çektiği bazı Gazzelilere de kendisine sağlanacak bazı kolaylıklar karşılığında ajanlık teklif ediyor ve direniş güçleri hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.

fiem

Yorumlar