Hamursuz Bayramı Nedeniyle Gazze Ablukası Daha da Arttırıldı

İşgal rejiminin bugünden (3 Nisan Cuma) itibaren yahudilerin "Hamursuz" bayramını gerekçe göstererek Batı Yaka bölgesindeki askerî varlığını ve denetimleri artırdığı açıklandı. Gazze'den 1948'de işgal edilmiş bölgelere açılan iki kapının da yarından itibaren kapatılacağı ve yedi gün süreyle kapalı tutulacağı bildirildi.  

Görüntülenme: 1682 Tarih: 03 Nisan 2015 03:52
Hamursuz Bayramı Nedeniyle Gazze Ablukası Daha da Arttırıldı

Siyonistlere ait yayın organları tarafından yayınlanan haberlere göre yahudilerin "Hamursuz" bayramı yarın başlayacak. Ancak işgal güçleri bugünden itibaren Batı Yaka'daki askerî varlığını artırmaya başladı ve bugün akşamdan itibaren bu bölgedeki bütün ana yollarda, özellikle de yahudi yerleşim merkezlerinin çevresinde askerî denetim noktaları oluşturulacak. İddiaya göre bu denetimler vasıtasıyla söz konusu yerleşim merkezlerine dışarıdan sızmaların engellenmesine çalışılacak.

Konuyla ilgili haberlerde, işgal güçlerinin Batı Yaka'daki askerî yoğunluğu ve denetim çalışmalarının Hamursuz bayramı tatili süresince devam edeceği belirtildi.

Bu arada işgal yönetimi tarafından yapılan açıklamada Gazze'den 1948'de işgal edilmiş bölgelere açılan Kerem Ebu Salim ve Beyt Hanun kapılarının da yarından itibaren yine aynı sebeple kapatılacağı ve yedi gün süreyle kapalı kalacağı bildirildi.

Yahudilerin en uzun bayramları olan Hamursuz bayramı İsrail oğullarının Mısır'dan Firavun'un yönetimden kaçmalarının yıl dönümü münasebetiyle yedi gün süreyle sürdürülüyor.

fiem

Yorumlar