Yermük Kampı'nda Kalan Mülteci'den İŞİD Liderine Açık Mektup

"Senin elemanların mülteci kampını basıp sivilleri öldürüyor, evlerini yıkıyor ve ahaliyi tehdit ediyorlar. O yüzden sana şu soruları sormak istiyorum:  

Görüntülenme: 1422 Tarih: 03 Nisan 2015 03:52
Yermük Kampı'nda Kalan Mülteci'den İŞİD  Liderine Açık Mektup

Bugün yazılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açık mektupta Filistinli mülteci Bağdadi'ye "aç insanları halifenin emriyle öldürmek, tamamen ortadan kaldırmak mı gerekir?" mesajı iletildi. Böyle bir yıkım ve katliamda Müslümanlar ve Suriye'de rejime karşı devrim aleyhine bir şey gözetilmesinin nasıl mümkün olabileceğine dikkat çekilen mektupta IŞİD lideri Bağdadi'ye hitaben şu ifadelere yer verildi:

"Senin elemanların mülteci kampını basıp sivilleri öldürüyor, evlerini yıkıyor ve ahaliyi tehdit ediyorlar. O yüzden sana şu soruları sormak istiyorum:

1.Rabbin sana Yermük'teki Filistinlileri öldürmeni mi emretti?

2.Yermük ahalisi senin gözünde kendilerine yardım edilmeleri ve desteklenmeleri gereken Müslümanlar mıdır yoksa kendilerinden kurtulmak gereken kâfirler mi?

3.Merhamet, kurtarma, ateş ve açlık kuşatmasındaki insanları kurtarma bayrağıyla değil de baskın, savaş, öldürme ve cinayet bayrağıyla kampa niye girdin?

4.Senin Yermük'teki savaşında İslâm ve Müslümanların, rejime karşı devrimin ve ümmetin yararına ne görüyorsun?

5.Bu kampın işgale karşı mücadele eden Filistinlileri barındırdığını, bu kampın siyonist hâkimiyete karşı direnişin kalesi ve büyük bir milli sembol olduğunu biliyor musun?

6.Yermük'teki savaşın aynı zamanda senin Suriye'deki ve Irak'taki savaşının yararına mıdır?

7.Senin Yermük'teki savaşın orayı kurtarmak için midir? Eğer öyleyse onu neden kurtaracaksın? Kendi sâkinlerinden, kimliğinden, siyonist düşman karşısındaki tarihi konumundan mı kurtarmak istiyorsun?"

Mektupta, IŞİD'in Yermük'e girmesinin orada katliam ve yıkımı devralmaktan başka bir sonuç doğurmadığını gözler önüne seren daha başka noktalara da dikkat çekiliyor.

Yorumlar