Hamas'tan Kudüs ve Batı Yaka Halklarına Kritik Çağrı

Filistin halkının özgürlüğe kavuşmak için ödeyeceği en ucuz bedelin direniş olduğunu belirten İslamî Direniş Hareketi (Hamas), işgalden tamamıyla kurtulmak için Batı Yaka ve Kudüs’te güçlü bir devrim başlatılmasını istedi.  

Görüntülenme: 1246 Tarih: 04 Nisan 2015 20:06
Hamas'tan Kudüs ve  Batı Yaka Halklarına Kritik Çağrı

Siyonist işgal rejiminin Batı Yaka’da ve Kudüs’te Filistin halkına karşı sürdürdüğü zulümlere değinen Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, “İşgalci Batı Yaka ve Kudüs’te yıkıyor, dağıtıyor, baskın yapıyor, tutukluyor, engelliyor ve öldürüyor. Bunları yaparken yaptığına denk bir direnişle karşılaşmıyor. Bu durum onu daha çok cinayet işlemeye sevk ediyor” dedi.
 
Hamas sözcüsü Burhum devamla şunları söyledi: “Bu zor dengenin değişmesi ve işgalcinin yaptıklarına dur denmesi gerekir. Bu değişim ancak etkin direnişle, karşı durmak, fedakârlık göstermek ve bedel ödemekle olur.”

Hamas lideri Burhum yaptığı açıklamada, Filistin halkının onurunu ve kutsal değerlerini korumak adına işgale karşı patlayacak güçlü bir devrimin başlatılması çağrısını yaptı.

Kudüs ve Batı Yaka halkına da seslenen Burhum, “Yanınızdayız. Bizim gibi bütün Filistin de yanınızdadır. O zaman tereddüt etmeden devrim ateşini yakın. Bugün verdiğiniz bedel, özgürlüğe kavuşmak için ödeyeceğiniz bedelden daha ağırdır” ifadesini kullandı.

FİEM

Yorumlar