Filistinli Milletvekili Serbest Bırakıldı

İşgal güçleri, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin Parlamentosu'ndaki grubu "Değişim ve Islah" üyelerinden El-Halil milletvekili Basim Zearir'i yedi ay süren idari hapis cezasının tamamlanmasının ardından bu sabah (5 Nisan Pazar) serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 949 Tarih: 05 Nisan 2015 08:54
Filistinli Milletvekili Serbest Bırakıldı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin milletvekili Zearir'in ailesinden edindiği bilgiye göre, işgal güçleri normalde esirlerin serbest bırakıldığı ikindi veya akşam vaktini beklemeden bu sabah esir milletvekili Basim Zearir'i serbest bıraktı. Aile, işgal güçlerinin Yahudilerce kutsal sayılan bayram günlerinin başlayacak olması nedeniyle esir milletvekilini birkaç saat erken bırakmış olabileceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin esir milletvekillerinden Nizar Ramazan'ı da iki hafta önce serbest bırakması gerektiği halde 18 aylık mahkumiyet süresini tamamlayan El-Halil milletvekili Ramazan'ın serbest bırakılmasının ertelendiğini bildirdi.

Bu arada, Basim Zearir'in serbest bırakılmasıyla birlikte işgal zindanlarında ikisi Ebu Ali Mustafa Grubu'ndan, biri Fetih Grubu'ndan ve diğerleri de Değişim ve Islah Grubu'ndan olmak üzere 14 milletvekili kaldığı ifade edildi.

Yorumlar