Gazze'de Sanatta Vuruldu

Gazze Şeridi'ne uygulanan abluka sadece hastaları ve ihtiyaç sahiplerini değil sanatçıları da olumsuz etkileyerek, onları Gazze Şeridi dışına çıkarak yeteneklerini sergilemekten ve sanatlarına uygun aletleri edinmekten mahrum etti.  

Görüntülenme: 1383 Tarih: 06 Nisan 2015 03:45
Gazze'de Sanatta Vuruldu

Gazze Şeridi'ne işgal rejiminin uyguladığı abluka aralıksız dokuz yıldır devam ederken, Mısır yönetimi de Rafah Sınır Kapısı'nı istisnai durumlar haricinde kapalı tutuyor.

El-Aksa televizyonunun geçen Ramazan ayında yayınladığı Er-Ruh dizisinin yapımcısı İbrahim Müslim, sanat çalışmalarının üretime katkıda bulunacak ve kaliteyi artıracak imkanlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Müslim, en çok ihtiyaç duyulan şeylerin başında özel kameralar geldiğini ve ellerinde bu tür kameralar olmadığını, sinema filmleri çekiminde kullanılan kameraların yokluğunda mevcut bazı kameralardan yararlandıklarını belirtti.

Filistin'de sanatçı yetiştirmek için gerekli eğitim kurumlarının olmadığına dikkat çeken Müslim, sanat çalışmalarının oyun gücü yüksek ve deneyimli sanatçılara ihtiyacı olduğunu, mevcut sanatçıların ise deneyimli sanatçılar olmadıklarını söyledi.

Müslim, Er-Ruh dizisinin yapımı sırasında benzer dizilere göre maddi imkanlarının çok yetersiz olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

fiem

Yorumlar