Gazze Yermük İçin Ayağa Kalktı

Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında yer alan ve Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermük Kampı'na destek amacıyla Gazze'de bugün (6 Nisan Pazartesi) düzenlenen mitinge milletvekilleri, Filistinli grupların liderleri, toplumun önde gelenleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Görüntülenme: 1530 Tarih: 06 Nisan 2015 13:19
Gazze Yermük İçin Ayağa Kalktı

Mitinge katılanlar, Yermük Kampı sakinlerinin ölümden kurtarılması, kamp çevresindeki kuşatmanın kaldırılması ve kampta kalan insanlara yardım ulaştırılması çağrısında bulundu.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, mitingte yaptığı konuşmada, "Suriye'deki Yermük Kampı'nda halkımızın evlatlarına yapılanlar toplu katliam ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur" dedi.

Bahr, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın Yermük Kampı sakinlerinin güvenliğini sağlamaktan sorumlu olduklarını bildirdi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'nü de Yermük Kampı'nda ve diğer başka yerlerde yaşayan Filistinli mültecileri savunmaya davet eden Bahr, Arap Birliği'nden, İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan ve insan hakları örgütlerinden mültecilerin çektikleri sıkıntıları yerinde incelemek üzere Yermük Kampı'na heyet göndermelerini istedi.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Batş da konuşmasında "Filistinli mültecilerin maruz kaldıkları açlık, sürgün ve katliam yetmedi mi?" diye sordu.

fiem

Yorumlar