Siyonist Ordu Acizliğini İtiraf Etmeye Devam Ediyor

İsrail Televizyonu, 51 günlük savaşta yaşanan Şucaiye çatışmasını ve Siyonist asker Şaul’un esir alınışını ayrıntılarıyla ifşa etti.  

Görüntülenme: 980 Tarih: 08 Nisan 2015 17:59
Siyonist Ordu Acizliğini İtiraf Etmeye Devam Ediyor

Pazartesi akşamı İsrail’de yayın yapan Kanal 10 Televizyonu geçtiğimiz yaz Gazze’de yaşanan ve 51 gün süren savaş döneminde, Şucaiye’nin doğusunda işgal ordusuna mensup 7 askerin öldürülmesiyle sonuçlanan çatışmanın ayrıntılarını ortaya çıkardı.

Haberde yapılan araştırmalar sonucunda Oron Şaul’un paramparça olduktan sonra vücuduna ait parçaların Filistinli direniş güçleri tarafından işgal güçlerine ait iki zırhlı araç tanksavar füzelerle patlatıldıktan sonra kaçırıldığı ve yakındaki bir tünele aktarıldığı bilgisine ulaştıkları ifade edildi.

Haberde işgal ordusunun Şucaiye’nin Filistin direnişi için en kritik ve en korunaklı bölge olduğunu bilmeleri sebebiyle Golani Tugayı’nın Şucaiye’yi hedef aldığı, ancak bunun bedelini içlerinde henüz nereye gömüldüğü bilinmeyen Oron Şaul’un da olduğu 7 askeri kaybederek ödeyeceklerini daha önceden düşünemedikleri belirtildi.

Yapılan incelemelere göre Oron Şaul’un vücuduna ait parçalar kaçırıldı, diğer yanda Golani Tugayı komutanlarından biri de yaralandı.

Açıklamaya göre operasyonun başlangıcında 13 Taburuna mensup güçlü bir grup 20 Temmuz günü Şucaiye’nin kuzey bölgesini ele geçirmek hedefiyle yola çıktı. Grup birini taburun komutanlarından olan Ohad Rosenfeld’in, diğerini de başka bir komutanın ( C.) kontrol ettiği iki zırhlı araç eşliğinde ilerliyordu. Hedef, içerisinde Filistinli direnişçilerin bulunduğu bir binayı ele geçirmek ve binayı bu silahlı direnişçilerden temizlemekti.

İlk tank sessiz bir şekilde ilerledi. Askerler de ateş etmek için yerlerini aldılar. Zırhlı araçlar da yola çıktılar. Hareket ettikleri yolun başında iki katlı büyük bir avluya sahip bir bina ve evin sağ tarafında da zeytin, limon ve üzüm ağaçları bulunuyordu.

Bir anda içerisinde Rosenfeld’in bulunduğu zırhlı araç arızalandı ve aracı durdurdular. Rosenfeld de “Beklemeye gerek yok. Bina 120 m. uzaklıkta” dedi ve 8 askerine araçtan inip ilk gönderilen kuvvetin bulunduğu tarafa doğru yürümelerini emretti.

C.nin kontrolündeki ikinci zırhlı araç ilerlemeye devam etmiş olsa da birkaç metre sonra o da arızalandı. Rosenfeld ikinci aracın komutanıyla iletişime geçmeye çalıştı ancak bağlantı kesilmişti. Bunun üzerine Rosenfeld araçtan inmeye karar verdi.

Saat 00.45 olduğunda Rosenfeld araca 2 m. uzaklıktayken Filistinli direnişçiler araca ilk füzeyi fırlattılar. İçerisindeki askerler inmeye hazırlandıkları esnada direnişçiler ikinci füzeyi de fırlattılar. İkinci füze aracın alev almasına yol açtı ve aracın içinde bulunan herkes öldü. Ardından direnişçiler hafif silahlarla geride kalanların üzerine ateş açtılar. Rosenfeld olay anını anlatırken “Açılan ateş üzerine iki ayağımı da hareket ettirememeye başladım. O esnada yanımda bulunan el bombasını üzerlerine doğru fırlattım. Çok zor durumdaydım” diyor.

Kanal 10 ikinci zırhlı araçta bulunan askerlerin yürüyerek saldırıya uğramış olan zırhlı araca ilerlemeye çalıştıklarını, ancak direnişçilerin çatışma esnasında Oron Şaul’un parçalanmış olan cesedinin parçalarını aldıklarını, sonra da yer altından avlusu olan evde kazılmış olan tünele girerek kaçtıklarını, bunun üzerine ordunun “yanık toprak siyaseti”ni uygulama kararı aldığını belirtti.

Tabura mensup askerler ve birim komutanı içerisinde avlu bulunan eve girdiler ve evin kapısının açık olduğunu gördüler. Bina içerisinde bir yerde direnişçilerin geldikleri ve ardından da Oron Şaul’un vücuduna ait parçalarını alarak uzaklaştıkları bir tünel ağzının olduğunu fark ettiler. 

 

 

İslami Analiz

Yorumlar