Hamas'tan Bugün Gerçekleşen Eyleme Övgü

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka'nın kuzeyindeki Shilo Yahudi Yerleşkesi'nin güneyinde bu sabah (8 Nisan Çarşamba) Filistinli Muhammed Kerakira isimli gencin iki işgal askerini bıçaklayarak gerçekleştirdiği eylemi kutladı.  

Görüntülenme: 1007 Tarih: 08 Nisan 2015 21:56
Hamas'tan Bugün Gerçekleşen Eyleme Övgü

Hamas Hareketi sözcülerinden Hüsam Bedran tarafından eylemle ilgili yapılan ve hareketin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, eylemin işgal güçlerinin ihlallerine karşı verilmiş doğal bir tepki olduğu ifade edildi.

"Bu eylem, işgalcinin anladığı tek dili temsil etmektedir. Siyonist fanatizmin her geçen gün daha da büyümesine, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınların ve Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın sürmesine en iyi cevaptır" diyen Bedran, yanında bıçaktan başka hiçbir silah olmamasına rağmen işgal askerlerine saldıran ve işgal askerlerini yaraladıktan sonra şehit edilen Muhammed Kerakira'ya da övgüde bulundu. Bedran, işgal güçlerinin çocukları, kadınları ve Filistinli sivilleri öldürdüğünü söyledi.

Batı Yaka'daki Filistin halkının işgale karşı her türlü direnişi sürdürmekte kararlı olduğunu kaydeden Bedran, Filistin Yönetimi'ni Batı Yaka'da işgalciye karşı halkı savunabilmesi için direnişin elini serbest bırakmaya davet etti.

fiem

Yorumlar