Türk Hastanesi Neden Açılmıyor?

Batı Yaka'nın Tubas vilayetinde protesto gösterisi düzenleyen sivil toplum temsilcileri ve aktivistler, uzlaşı hükümetinin ve Ramallah'taki Sağlık Bakanlığı'nın Tubas'a ve Kuzey Ağvar'a hizmet veren Türk Hastanesi'nin açılışını bilerek geciktirdiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1037 Tarih: 09 Nisan 2015 22:13
Türk Hastanesi Neden Açılmıyor?

Tubas'taki sivil toplum temsilcileri, bugün (8 Nisan Çarşamba) konuyla ilgili yayınladıkları bildiride, Filistin Sağlık Bakanı'ndan Tubas Türk Hastanesi'nin açılışının tamamlanmasını istedi.

İşgal güçleriyle sıcak çatışma hattında bulunan Tubas ve Kuzey Ağvar'da yaşayan 70 bin vatandaşın sağlık ihtiyaçlarının dikkate alınması talebinde bulunan aktivistler, Sağlık Bakanlığı'nın hastanenin açılışını geciktirmesini, "Hastane, bakanlığın icraatlarıyla uyutuluyor" diye ifade etti.

Bir yıl süren çalışmanın ardından hastanenin resmi açılışının yapılmadığını ve eksikliklerinin tamamlanmadığını belirten aktivistler, bu nedenle hastaların civar vilayetlerdeki hastanelere sevk edildiğini söyledi.

Birkaç hafta önce kapatılan kemik hastalıkları servisinin yeniden açılmasını isteyen aktivistler, hastaneye röntgen uzmanı doktor tayin edilmesini ve yoğun bakım ünitesi temin edilmesini istedi.

fiem

Yorumlar