İsrail’in temelini atan katliam: Deir Yasin

Siyonist teröristler 9 Nisan 1948’de Kudüs’ün yakınındaki Deir Yasin’de 254 kişiyi katletmişti. Katliamı gerçekleştiren İsrail başbakanlarından Menahem Begin, ‘Bu eylemi yapmasaydık İsrail olmayacaktı’ demişti.  

Görüntülenme: 1190 Tarih: 10 Nisan 2015 09:10
İsrail’in temelini atan katliam: Deir Yasin

II. Dünya Savaşı sonrasında Ortadoğu’da İngiltere’nin siyasi gücünü ve yerini ABD aldı.
1948’in Mayıs ayında Filistin topraklarında ABD desteği ile siyonist İsrail kuruldu.

Daha siyonist İsrail var olmadan önce, bölgede gerçekleştirilen ‘Deir Yasin’ gibi katliamlar Ortadoğu’da yeni ve daha büyük bir istikrarsızlığın habercisiydi.

Aşırı Siyonist Irgun terör örgütüne bağlı militanlar tarafından 9 Nisan 1948’de Deir Yassin halkı, hoparlörlerden gelen “kasabayı terk edin” sesleriyle uyanmışlar, daha ne olduğunu bile anlayamadan Siyonist militanlar tarafından katledilmişlerdir.

Deir Yasin köyünde  254 Filistinli sivil katledildi.1948’in Mayıs ayında da Filistin topraklarında ABD desteği ile siyonist İsrail kuruldu.

Baskın esnasında hamile kadınların karınları yarılarak bebekleri dışarı çıkarılmış, kurbanların organları parçalanmış, çocuklar dövülmüş ve tecavüze uğramıştır. Deir Yassin katliamı sırasında 52 çocuk annelerinin gözleri önünde öldürülmüş ve daha sonra da başları kesilmiştir. 60’dan fazla kadın ise vücutları parçalanarak öldürülmüştür.

Evler ateşe verildi, evlerden kaçmak isteyenler kurşuna dizildi, çocuklar annelerinin gözleri önünde öldürüldü. Evler havaya uçuruldu, köyde kalan herkes kurşuna dizildi ve cesetleri kuyulara atıldı.

Teröre şahit olanların anlattıklarına göre caniler bu baskında kadınların kulaklarını kesip, küpeleri aldıktan sonra kadınları öldürmüştü.

Baskından sağ olarak kurtulabilenlerden bir kadın, yaşadığı dehşeti şu şekilde aktarmıştır: “Bir askerin 9 aylık hamile olan kızımı yakaladığını gördüm. Makineli tüfeğini önce çenesine doğrulttu, sonra içinde ki tüm mermileri kızımın üzerine boşlattı. Hepsi birer kasapa dönüşmüşlerdi. Daha sonra bir bıçak çıkardı ve kızımın karnını yarıp bebeğini dışarı çıkardı”

Tarihte eşine az rastlanır bir katliam olan Deir Yassin baskınını, ileride İsrail’in başbakanlığını yapacak olan Menahem Begin’in liderliğindeki Irgun ve Stern çeteleri gerçekleştirmiştir.

Menahem Begin, katliamdan sonraki günlerde yaptığı açıklamasında “Bu eylemi yapmasaydık İsrail olmayacaktı” ifadelerini kullanmıştır.

Deir Yassin, işgâl altındaki (Kudüs)’e 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Katliamdan yıllar sonra 1980’de Deir Yassin köyüne dönen Irgun terör örgütü mensupları, bıraktıkları enkâz üzerine kendi binalarını inşâ ettiler. Köydeki bir caddeyi de  “Irgun Savaşçıları” olarak adlandırdılar.

dunya bulteni

Yorumlar