Siyonist İsrail'den Hukuk Dışı Uygulamalar

Özelde Doğu Kudüs'te genelde ise Batı Yaka bölgesinin tamamında Filistinlileri göçe zorlamak amacıyla muhtelif hukuk dışı ve hatta insanlık dışı uygulamalara başvuran işgal rejiminin bu politikalarına hukuk kurumları ve insan hakları kuruluşları tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 1069 Tarih: 10 Nisan 2015 04:54
Siyonist İsrail'den Hukuk Dışı Uygulamalar

Eski Kudüs'te Gays ailesinin zorla evinden çıkarılmasına tepki gösteren söz konusu hukuk kuruluşları bu ailenin Eski Kudüs'te kiracı olarak kaldığını ve evinden zorla çıkarılarak sokağa atılmasının hukuka ve yasalara aykırı olduğuna dikkat çektiler.

Konu hakkında açıklama yapan hukuk kurumları söz konusu ailenin 1950'den beri Eski Kudüs'te yaşayan bir aile olduğuna dikkat çekerken, siyonist işgalcilere ait baskı kurumları vasıtasıyla geçtiğimiz yıl içinde bu ailenin evinden çıkarılması için iki kez daha girişimde bulunulduğuna dikkat çekildi.

Hukuk kurumları tarafından yapılan açıklamada işgal rejimi tarafından Doğu Kudüs ve Batı Yaka'da ırkçı politikalara başvurulduğu, bu politikalar vasıtasıyla Filistinlilere karşı ayrımcılık yapıldığı, baskı uygulamalarına başvurulduğu ve yurtlarını terk etmeye zorlanmaları için baskılar yapıldığı dile getirildi.

Açıklamada işgal rejiminin tamamen hukuka aykırı olan bütün bu uygulamalarının gündelik olarak devam ettirildiği ve Filistinli ailelerin bu uygulamalarda ciddi anlamda olumsuz bir şekilde etkilendikleri ifade edildi.

fiem

Yorumlar