İsmail Heniyye Şehid Ailelerini Aradı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, şehit kanlarının vatanı özgürleştirmek uğruna akıtılan kanlar olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1112 Tarih: 11 Nisan 2015 08:35
İsmail Heniyye Şehid Ailelerini Aradı

Heniyye’nin ofisinden yapılan açıklamada, eski Başbakan İsmail Heniyye dün akşam şehit olan Filistinlilerden Cafer ve Ziyad İvad'ın ailesiyle esir kadın milletvekilinin eşini aradı.

İki şehidin babasıyla görüşen Heniyye, taziyelerini sunduktan sonra, “Şehit kanları boşa gitmeyecek. Vatanın özgürlüğü için meşale olmaya devam edecek” dedi.

En son tutuklanan Filistinli vekil Halide Cerrar’ın eşiyle de görüşen Heniyye, bunun işgalcinin Filistinlilerin meşruluğuna karşı yaptıkları bir suikast olduğunu belirterek, vekilin ve ailesinin yanında olduklarını söyledi.

Diğer taraftan Heniyye’nin telefonundan memnuniyet duyduklarını belirten Cerrar’ın eşi, direnmeye devam edeceklerini ifade etti.

Daha önce tutuklanan ve zindanda yakalandığı hastalık nedeniyle şehit olan ve dün Batı Yaka’nın El-Halil şehrinde defnedilen Cafer Ivad’ın cenaze törenine katılan Filistinlilere saldıran işgal güçleri Cafer Ivad’ın amcasının oğlu Ziyad Ivad'ı da şehit etti.

Filistin Parlamentosu'nu devre dışı bırakmak, meşruiyetini yok etmek ve bunların üstünden Filistin halkına baskı kurmak isteyen işgal güçleri en son Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ne mensup milletvekili Cerrar’ı evine yaptığı baskında tutukladı. Cerrar'ın tutuklanmasıyla şu anda zindanda bulunan esir milletvekili sayısı 15’e yükseldi.

fiem

Yorumlar