Hamas'tan Önemli Yermük Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Yermük Mülteci Kampı'nda faaliyet gösteren "Eknafu Beyti'l Makdis Tugayları" ile hiçbir ilişkisi olmadığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1146 Tarih: 12 Nisan 2015 17:20
Hamas'tan Önemli Yermük Açıklaması

Hamas Hareketi liderlerinden milletvekili Müşir El-Mısri, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi'nin Suriye'de askeri yapılanmalarının olmadığını ve Hamas'ın Eknafu Beyti'l Makdis Tugayları veya diğer herhangi bir silahlı grupla ilişkisi bulunmadığını söyledi.

Nusra Cephesi ile IŞİD'in işbirliği yapmasından ve IŞİD'in Yermük Kampı'na girerek kampın çoğunu ele geçirmesinden önce Eknafu Beyti'l Makdis Tugayları kamptaki en büyük silahlı gruptu.

Eknafu Beyti'l Makdis Tugayları açıkça herhangi bir harekete bağlılığını ilan etmezken, bazı medya organları üyelerinin çoğunun Hamas lideri Halid Meşal'in Şam'dan Doha'ya geçmeden önce korumalığını yaptığını öne sürerek söz konusu grubu Hamas'la bağlantılandırmıştı.

Milletvekili Müşir El-Mısri, Yermük Kampı'nda yaşananların Filistinli mültecilerin varlığını tehdit eden bir katliam olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar