Eski Esir Ölüme Mahkum Ediliyor

Filistinli eski esir Muhammed Et-Tac'ın ailesi, sağlık durumu kötüye giden oğullarına akciğer nakli yaptırabilmek ve tedavi masraflarını karşılayabilmek için evini satılığa çıkardı.  

Görüntülenme: 980 Tarih: 13 Nisan 2015 10:26
Eski Esir Ölüme Mahkum Ediliyor

Batı Yaka'daki Filistinli yetkililere seslenen aile, işgal zindanlarında ömrünün 11 yılını geçiren ve sağlık durumu kötüye gittiği için iki yıl önce serbest bırakılan oğullarının kurtarılması için duruma müdahale etmelerini istedi.

Eski esir Muhammed Et-Tac'ın annesi, oğlunun evde oksijen tüplerine bağlı yaşadığını ve akciğer nakline ihtiyacı olduğunu, fakat bunu karşılamaya maddi güçlerinin yetmediğini söyledi.

Akciğer nakli ameliyatının 200 bin dolarlık masrafının karşılanması talebinin aylardır Ramallah'taki Filistin Yönetimi binasında imzayı beklediğini söyleyen aile, doktorların ameliyatın daha da geciktirilmesinin Muhammed Et-Tac'ın sağlık durumunu çok daha kötüleştireceği uyarısında bulunduklarını ifade etti.

Hasta esirin annesi, "Oğlumun sonunun da işgal rejiminin kasıtlı tıbbi ihmali ve Filistin Yönetimi'nin duyarsızlığı sonucu hayatlarını kaybeden Meysera Ebu Hamdiyye, Cafer İvad ve diğer esirler gibi olmasını istemiyorum" dedi.

fiem

Yorumlar