Hamas'tan İddialara Yalanlama!

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Burhum, yerel Kudüs gazetesinin Hamas Hareketi'yle işgal rejimi arasında müzakerelerin yürütüldüğünü iddia eden haberini yalanlayarak, gazetenin basın meslek ilkelerini çiğnemesini eleştirdi.  

Görüntülenme: 1007 Tarih: 13 Nisan 2015 14:49
Hamas'tan İddialara Yalanlama!

Burhum, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında bugün (13 Nisan Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs gazetesinin bugün ilk sayfasında ve manşetinde daha önceki yalanları yine aynı mel'un hedefe hizmet için tekrarladığını söyledi.

Filistin gazetesi bugünkü sayısında yayınladığı manşet haberinde işgal rejimiyle Hamas arasında Filistin davasını tasfiye amacıyla bağımsız bir yönetim kurmak için müzakerelerin yürütüldüğünü iddia etmişti.

Kudüs'ü ve Filistin'i savunmak için canlarını feda etmiş ve hâlâ da feda etmekte olan insanları karalamaya yönelik bu tür yalanların ve asılsız haberlerin yayınlanmasını eleştiren Burhum, "İşgal ordusuna karşı üç savaşa giren, hareket içinde ağırlığı olan siyasi ve askeri liderlerini şehit veren Hamas, Gazze'de ayrı bir devlet kurmak ve Filistin davasını tasfiye için mi çalışıyor?" diye sordu.

Burhum, Filistin topraklarından tek bir karıştan taviz vermenin Hamas'ın görüşünde ve programında olmadığını ve böyle bir şeyi de asla düşünmeyeceğini söyledi.

fiem

Yorumlar