Filistinli Gençler İşsizlik Kıskacında!

Batı Yaka'nın Nablus kenti sakinlerinden Hamza El-Matari, işsizliğin kol gezdiği ve hayat şartlarının zor olduğu bir ortamda hobisi olan tahta oymacılığını ekmek parası kazanmak için iş edinmekten başka çare bulamadı.  

Görüntülenme: 962 Tarih: 14 Nisan 2015 11:43
Filistinli Gençler İşsizlik Kıskacında!

"Filistin Araptır", "Filistin özgürdür", "Kudüs'te randevumuz var", "Dönüş hakkı güneş gibi açık bir haktır" ve benzeri ifadeleri Filistin haritası, Mescid-i Aksa, Kubbetu's-Sahra şeklindeki tahtaların üzerine yazan Hamza El-Matari, bu şekilde vatan sevgisini ve kutsal değerlere bağlılığını sanatına da yansıtıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, genç Hamza'nın Nablus'un Eski Belde semti girişinde bulunan dükkanını ziyaret ederek satışa sunulan ve Filistin kokusu açıkça hissedilen ürünleri inceledi.

Muhabirimize konuşan Hamza El-Matari, küçük yaşlarda resim yapmaya başladığını ve daha sonra tahta oymacılığına ve süslemesine merak saldığını, bir arkadaşı yardımıyla kısa sürede öğrendiği hobisinin daha sonra ekmek kapısı haline geldiğini söyledi.

Filistinli insan kaynakları uzmanı Muhlis Semmara, zor hayat şartlarının Filistinli gençleri enerji küpü haline getirdiğini ve çeşitli geçim kaynakları aramaya sevk ettiğini belirtti.

Yorumlar